Een natuurlijk zwembad

DE BIOLOGISCHE VARIANT VAN HET GEWONE ZWEMBAD

Het natuurlijke zwembad ziet er precies hetzelfde uit als een traditioneel zwembad. Maar dan zonder het gebruik van chloor en andere giftige stoffen. Dit biedt dan ook optimaal zwemplezier in kristalhelder water.

Een natuurlijk zwembad; een duurzaam alternatief met Biotop

In de zoektocht naar een gezonde en milieuvriendelijke manier om te genieten van verfrissend zwemwater, wint het concept van natuurzwembaden aan populariteit. Biotop, een toonaangevend bedrijf in de sector, biedt een innovatief systeem dat het gebruik van chemicaliën overbodig maakt. Laten we duiken in de wereld van natuurzwembaden en ontdekken waarom steeds meer mensen kiezen voor deze natuurlijke en duurzame waterparadijzen.

natuurlijk zwembad

 

Hoe werkt het?

Bij een natuurlijk zwembad van Biotop wordt het water zuiver gehouden door een geavanceerd biologisch filter, een fosfaatfilter en de phostec upstream. Deze componenten die ondergronds geplaatst zijn, zorgen voor de biologische en fysische zuivering van het water. Hierdoor wordt niet alleen een heldere en gezonde waterkwaliteit gegarandeerd, maar ontstaat er ook een levendige en harmonieuze wateromgeving.
Deze techniek wordt al decennia lang toegepast door het Oostenrijkse bedrijf Biotop. Zij hebben zich laten inspireren door het zuivere water in de bergmeren.

Geen chemicaliën in het natuurlijk zwembad

Een van de meest aansprekende kenmerken van de Biotop natuurzwembaden is het vermijden van chemicaliën en chloor. Traditionele zwembaden gebruiken vaak chemicaliën om bacteriën en algen te bestrijden. Dat is niet alleen schadelijk voor de gezondheid van de zwemmers, maar kan ook een negatieve impact hebben op het milieu. Met Biotop kunnen zwemmers genieten van kristalhelder water zonder de bijwerkingen van chemicaliën, waardoor het zwemmen niet alleen plezieriger maar ook gezonder wordt.

Esthetiek en functionaliteit

Naast de ecologische voordelen biedt Biotop ook esthetische mogelijkheden. De natuurlijke filtering integreert naadloos met het ontwerp van het zwembad. Hierdoor ontaat een harmonieus geheel. De klanten hebben de vrijheid om hun natuurzwembad aan te passen aan hun wensen. Denk aan verlichting, trappen of een jetstream in het natuurzwembad.

Duurzaamheid in de praktijk

Het kiezen voor een Biotop natuurzwembad is niet alleen een beslissing voor het persoonlijk welzijn, maar ook voor duurzaamheid. Door het vermijden van schadelijke chemicaliën draagt u bij aan het behoud van het milieu. Bovendien heeft het systeem van Biotop aanzienlijk minder energie nodig dan conventionele zwembaden, waardoor de ecologische voetafdruk verder wordt verkleind.

Conclusie: een natuurlijk zwemparadijs

Met Biotop is de realisatie van een natuurzwembad zonder chemicaliën binnen handbereik. Het is niet alleen een verstandige keuze voor gezondheid en esthetiek, maar ook een stap in de richting van duurzaamheid.

Ontdek de magie van Biotop en laat uw droom van een natuurzwembad werkelijkheid worden.

natuurlijk zwembad

Duikt u met ons mee in de wereld van Biotop?

Bent u enthousiast geworden over het natuurzwembad van Biotop? En wilt u dit graag een keer in werkelijkheid ervaren? Maak dan gerust een afspraak met ons. Wij adviseren u graag en laten de mogelijkheden in de praktijk zien. Want we hebben in onze showtuin een prachtig Biotop zwemparadijs gerealiseerd. En wie weet zwemt u binnenkort al een keer in dit kristalheldere water om het in de praktijk te ervaren.

Artikel delen