Natuurzwembad

Het natuurzwembad, de living pool, is de ecologische variant van een gewoon zwembad. Een zwembad zonder chloor en andere chemicaliën.

Zwemmen in schoon en verantwoord water

Bij het natuurzwembad wordt het water gefilterd door middel van techniek. En niet door planten zoals in een natuurlijke zwemvijver. Hierdoor is het natuurzwembad uitermate geschikt in strakke en moderne omgevingen.
De techniek wordt ondergronds geplaatst en bestaat uit een biofilter en een speciaal daarvoor ontwikkeld fosfaatfilter dat zorgt voor de biologische en fysische zuivering van het water.

De voordelen:

  • Helder water zonder chloor
  • het water wordt 100% biologisch gezuiverd en is vrij van chemicaliën
  • geen plantenfilter aanwezig
  • onbegrensde mogelijkheden qua design- en uitvoeringsmogelijkheden
  • onderhoudsvriendelijk
  • techniek die al decennia lang is uitgetest
Brochure downloaden

Vormgeving

De vormgevingsmogelijkheden van het natuurzwembad zijn legio. Zo is het natuurzwembad uitermate geschikt om een minimalistische en simpele uitstraling te creëren. Maar het is ook mogelijk om het natuurzwembad erg luxe vorm te geven. En dan zit het geheim met name in het toepassen van luxe materialen rondom het zwembad. Denk aan de tegels en zwembadrand. Of een prachtig mooie vlonder aan één zijde van het zwembad.
Ook is het mogelijk om tóch een plantenbekken te voorzien in het ontwerp. Een plantbekken met bijvoorbeeld waterlelies. Dit bekken zorgt dan voor een natuurlijke uitstraling.

Wij zullen altijd op zoek gaan naar uw wensen en een ontwerp maken dat hier volledig op is afgestemd.

Onderhoud

Bij een natuurzwembad adviseren wij altijd om dagelijks een zwembadrobot automatisch te laten lopen. Deze robot voorkomt het opbouwen van een biofilm op de bodem en wanden. Op de plekken waar de robot niet bij kan is het nodig om dit zelf te reinigen met een borstel. Dan is het toch nog mogelijk dat er in het seizoen aanslag ontstaat. Dit kan verschillende oorzaken hebben.
Belangrijk is dat het zwembad met een goede kwaliteit water wordt gevuld. Namelijk drinkwater. Het vulwater zal altijd vooraf worden getest zodat de techniek hierop kan worden aangepast.

Onderhoudswerkzaamheden:

  • Wekelijks legen van de zeefkorf van de skimmer
  • één tot twee keer per jaar spoelen van de filtermatten in het bio-compactfilter
  • minimaal 1 keer per jaar doorspoelen van het upstream filter
  • het winterklaar maken van het systeem is met een paar handelingen gedaan.

Hoe ziet uw natuurzwembad eruit?

Afspraak maken