Portfolio

Het principe dat wij hanteren is afkomstig van een Oostenrijkse firma met meer dan 30 jaar ervaring in het aanleggen van natuurlijke zwemvijvers en zwembaden. Inmiddels zijn er diverse mogelijkheden als het gaat om natuurlijk zwemmen zonder chemicaliën.

Zwemmen in natuurlijk zwemwater zonder chemicaliën

Met het systeem van Biotop is dit mogelijk. Laat u inspireren door deze video en kijk daarna vooral verder op de website. Bent u geïnteresseerd, maak dan een vrijblijvende afspraak met ons.

Natuurlijk zwembad

Een natuurlijk zwembad is een zwembad met zuiver water en waarin geen plantenfilter is verwerkt. Het water wordt in het systeem gefilterd op natuurlijke wijze zonder de toevoeging van chemicaliën. Een natuurlijk zwembad past in iedere tuinstijl, de vorm en rand afwerking is naar wens aan te passen.

Bekijk natuurlijke zwembaden

Natuurlijke zwemijver

Een natuurlijke zwemvijver is een zwemvijver met zuiver water waarin een plantenfilter is verwerkt Hierdoor ontstaat een natuurlijke uitstraling die opgaat in zijn omgeving. Zo’n zwemvijver kan in diverse vormgevingen worden opgenomen in de tuin.

Bekijk natuurlijke zwemvijvers
natuurlijke zwemvijver

Kant en klaar natuurlijk zwembad

Wilt u het gemak van een kant en klaar zwembad maar dan mét natuurlijk zwemwater? Dan is dit systeem iets voor u. Het bouwproces in uw tuin is met het kant en klaar systeem tot een minimum beperkt maar er blijven toch vele opties mogelijk.

Bekijk kant en klaar natuurzwembaden
kant en klaar natuurlijk zwembad

Onderhoud natuurzwembad en zwemvijver

Belangrijk bij een natuurzwembad of zwemvijver is de waterwaarde, de samenhang van de waterwaarde en het filtersysteem dient in goede balans te zijn.

Wij bieden onderhoudscontracten aan, deze bestaan meestal uit een voorjaarsbeurt en een najaarsbeurt. Tijdens de onderhoudswerkzaamheden controleren en reinigen we het filtersysteem, de wanden worden geborsteld, de vloer wordt gezogen en de waterwaarde wordt gemeten met een digitale waterwaardemeter. Aan de hand van deze gegevens kunnen we eventueel bijsturen waar nodig is.